Make Some Noise

Opel 2013. Március 1-3. - Mátraszentistván

VIDEÓK 2013

Tiszaligeti Félcső Jam

A Tiszaligeti Félcső Jam azt az összefogást ünnepelte, amely során a helyiek önerejét, önzetlen támogatók és magánszemélyek toldották meg. Ennek redményeként új helyen működik a két félcső alkotta kombó, ahol még dirt pálya kialakítására is volt lehetőség. Sztorik videó és képek a folytatásban!

 Tiszaligeti Félcső Jam - Szolnok, Tiszaliget - 2012.szeptember 22.

A szolnoki félcsövek, már 2005. óta szolgálják a helyi sportolók fejlődését. A nagyobbik 2,1 méter magas félcső a Tiszán Szabad a Stílus nevű szegedi rendezvényen debütált. Makács Zoli terveit, tragikusan korai halála után, a családja váltotta be és adományzota félcsövet Szolnok városának. A Szolnoki Sportcentrum ezt egy 1,6 méteres félcsővel egészítette ki. Az eszközöket azóta a helyi összefogás tartja életben. A szervezők mind Zoliról, mind az előző felújításban még aktívan részt vevő bmx-es barátról, Lipták Feriről megemlékeztek az este beálltával.

A régi, Tiszaliget elején évekig használt terület helyére egy új focipálya nyomult be a tavalyi év végén. Nagy szerencsére a helyi sportvezetőknek köszönhetően sikerült új helyet találni a félcsőveknek a Turisztikai központ területén. Az új helynek több előnye is van a régihez képest. Itt nem fenyegeti a félcsöveket a régi helyen a Tisza magas vízállásakor rendszeresen megjelenő belvíz és a Sportcentrum eszközeivel sem kell osztozni a területen. Ráadásul a terület nagyobb, mint ami a két félcső elhelyezéséhez szükséges, így egy trails és két dirt ugrató kialakítására is volt lehetőség.

 

 

A félcsövek a felállítás előtt felújításra szorultak. Bár a nagyobbik félcső borítása még viszonylag jól birta, párnafákat kellet pótolni, a festést sem lehetett tovább halogatni, a kisebbik félcső pedig teljes felújításra szorult. Ennek keretében megerősítésre került a vázszerkezet, amelyre vadonatúj, vízálló borítás került. A közel félmillió forintra rugó büdzsének közel felét a szolnoki diákönkormányzat és a helyi sportolók tagdíjai biztosították. A fenmaradó részt a projekt szakmai támogatói dobták össze, dicséretükre legyen mondva, első szóra. A helyi biciklis közösségnek még sok terve van a területtel, amelyet a jövőben havi tagdíj gyűjtésével igyekeznek jó állapotban tartani és fejleszteni.

Összefogásból a Jam napján sem volt hiány, a délelőtti tereprendezés ideje alaltt, egy felajánlásnak köszönhetően több mint 30 raklappal gazdagodott a terület, amely a dirt ugratók indítóját teszi majd magasabbá, kényelmesebbé. Délután pedig befutott Shenker Benjámin, Újvári Boldizsár, Bakó Viktor, Moharos Csaba, Szabó Laci, Szántó Bálint, Németh Kevin és a többiek, akik rögtön nagy örömmel fogtak neki a félcsövek nyújtotta lehetőségek kihasználásának. Bobó, jó szokásához híven mindenkinél magasabbra szállt, Viktor a transfer lehetőségek kihasználásában jeleskedett, Kevin pedig a technikai trükkjeivel tette le a névjegyét. A helyi riderek sem tétlenkedtek, gyönyörű hármásokat láthattunk az ugratókon és a kisfélcsőben is pörögtek a jobbnál jobb trükkök, például egy hátraszaltó a dropasztalra. Az itt látható képeket Králik Daninak, a nem sokára érkező videót pedig Csepku Daninak köszönhetjük!. A jó hangulatot mi sem bizonyítja jobban, hogy senki nem sietettt haza, az itt vendégeskedő bmx-es csapat a szolnoki Holt-Tisza partján múlatta az időt miután leszállt az este.

A szakmai támogatók, akik nélkül a felújítás és a Jam nem jöhetett volna létre: Red Bull, Element, VonZipper, Freegun, Vans, Fundango, Criminal Skateshop, Og Bikeshop, GPS, Revita. Yeah!

 

PROGRAMOK

2021 © Minden jog fenntartva Készítette a

Make Some Noise