Make Some Noise

Opel 2013. Március 1-3. - Mátraszentistván
slide

BLOG

Make Some NOiSE 2013 - Beszámoló

Közel kétszáz nevezést regisztráltunk a hétvégi Make Some NOiSE snowboard hétvégén. Másfél méteres hó fogadta hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogató snowboardosokat, ahol az Opel Make Some NOiSE esemény keretében megrendezték a snowboard diákolimpiát és az idény második magyar kupafutamát is. Magyarország két legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor évek óta nem versenyzett hazai pályán, akik felnőtt kategóriában, férfi és női mezőnyben egyaránt elsők lettek.

 
Dacára a március elején beköszöntött tavasznak és hétvégi napsütésnek, a snowboard rendezvény résztvevői tömör 1.5 méteres havon csúszhattak az elemekkel és ugratókkal tűzdelt snowboard parkban, a hétvégére kialakított banked slalom pálya döntött kanyarjaiban és a Sípark teljes területén. Minden ideális volt, hogy az Opel Make Some NOiSE szervezői eleget tegyenek célkitűzésüknek, és összehozzák a snowboard élet több generációját.  

Make some NOiSE - 2013 from BBG on Vimeo

NosePress Jam Eredmények - Snowboard SlopeStyle eredmények - Freeski SlopeStyle eredmények - Banked Slalom eredmények - DiákOlimpia eredmények -MuMuS eredmények - Mátra Classic Eredmények

Péntek este egy jó hangulatú, laza összejövetellel, a Nosepress Jammel indult a program. A szervezők és a résztvevő barátok Makács Zoltán kedvenc trükkjével tisztelegtek a jó barát emléke előtt.

Szombaton az immár olimpia versenyszámként elismert SlopeStyle verseny következett a Burn-SaintPista Funparkban, ahol két ugratót és két csúszó elemet sorba kötve mutatták be tudásuk a riderek. Az eseményre hazalátogatott Szigeti Viktor és Gyarmati Panka is, akik magabiztos trükkjeikkel, felnőtt kategóriában meg is nyerték a versenyt. Bár Panka egyedül indult a női mezőnyben, közkívánatra hátraszaltót ugrott. A versenyen a fiatal generáció is bizonyított! Fricz Botond immár második idei kupafutamát is megnyerte testvére előtt végezve. A nagy ugratón a freestyel síelők érezték a legjobban magukat, ők 900 fokos forgásokat is bemutattak.

Délután öttől egészen estébe nyúlóan a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom-on volt a sor, ahol rajthoz állt a sportág apraja nagyja. A legfiatalabb és legidősebb induló között több mint 40 év volt a korkülönbség. A döntött kanyarok között remekül lehetett fejleszteni a kanyartechnikát, a gyors élváltást, és a ritmusérzéket, ezért a szervezők nem korlátozták a menetek számát. A leglelkesebbek ezt ki is használták és 10 mért idővel büszkélkedhettek. Az is kiderült, hogy a jó technika nem korfüggő. Sticzay Péter a senior kategória győztese az abszolút harmadik idővel végzett, a 12 éves Fricz Botond pedig abszolútban az ötödik legjobb idővel zárt. A verseny győztese, ahogy tavaly is Balogh Ádám lett, hazánk egyik legtehetségesebb freestyle snowboardosa lett.

A vasárnapi diákolimpia, a banked slalom pálya egyszerűsített változatán zajlott. A kicsik láthatóan élvezték a döntött kanyarokat és a pálya végét jelentő hullámokat. A megmérettetés után minden résztvevőt az esemény pólója és más értékes ajándék várt.

A vasárnap másik programja a MuMuS csapatverseny volt, ahol a résztvevők háromfős csapatokba szerveződve, egy szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket oldottak meg. A csapatok minden hibánál kaptak egy betűt a MuMuS szóból. Ha összegyűlt az öt hiba, a csapat kiesett. A verseny ismétlődési szabályai miatt a már tradicionális MuMuS versenyen a csapatszellem, a jó taktikai érzék és a széleskörű snowboardtudás a nyerő recept. A jó hangulatú „összecsapást” végül a Gyarmati Panka, Szigeti Viktor és Kovács Domonkos alkotta „Égők” trio nyerte. Panka Györki Balázs helyére állt be, aki a verseny közben megsérült.

Annak ellenére, hogy mindenki hajtott a győzelemért, a verseny legfőbb jellemzője, a csapatszellem magasan uralkodott: mindenki drukkolt az ellenfél csapatának is, hogy jól beadja az esetleg elsőként megpróbált trükköt.

A zsúfolt sportesemények mellett a Reflected Zenekar és McKemon fellépése színesítette a programot a szombati napon, majd az éjszaka beálltával az első Magyarországon forgatott freeride film, a „SaintPista... Több mint gondolnád” premierje következett, amelyet a csillagos ég alatt néztek meg az érdeklődők.
A mátraszentistváni Síparkba 15 veteránautó is felautózott, mi több, a Mátra kanyargós útján még feladványokat is kaptak.

Főtámogató: Opel Mokka
Kiemelt támogató: Burn Energy, Sípark MátraSzentistván
Támogatóink: OTP Junior, Magyar Snowboard Szövetség, Billabong, Pinetime Clothing, Burton, Oakley, Drake, GoPro, Volcom, Skullcandy, GPS Clothing, Nixon
Együttműködő partnereink: 4Bro, LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior, Narád Park Hotel, Funzine, Magyar Diáksport Szövetség

 

NosePress Jam Eredmények - Snowboard SlopeStyle eredmények - Freeski SlopeStyle eredmények - Banked Slalom eredmények - DiákOlimpia eredmények - MuMuS eredmények - Mátra Classic Eredmények

PROGRAMOK

2022 © Minden jog fenntartva Készítette a

Make Some Noise