Make Some Noise

Opel 2013. Március 1-3. - Mátraszentistván
slide

BLOG

Opel Mokka Run - Billabong Air&Style

 A Billabong és a Burn Energy közös nyereményjátékot szervezett, amelynek győztese egy kétszemélyes utazást nyert a 20. Air&Style-ra. A hatcsillagos minősítésű Air&Style verseny mellett itt került megrendezésre a 20 éves évfordulót ünneplő Burn Style Session, amelyen csak a stílus számított. Ráadásul sok sok korábbi Air&Style győztes és snowboard legenda is rajthoz állt! A rohanásról videó is készült!

Igazi snowboard ünnep volt a 20. évfordulóját ünneplő Air&Style
2013. február 1-2.
Innsbruck, Ausztria

Február első hétvégéjén különleges az ausztriai Billabong Air&Style különleges snowboard ünnep volt. Az idei Air&Style már a 20. volt, így ennek ünneplésére a összetrombitálták a korábbi győzteseket és még jó néhány snowboard legendát, hogy a Burn Style Session keretében bemutassák, hogy miket milyen egy olyan verseny, mikor a trükkök nehézsége nem számít, csak a stílusuk! Az eseményre egy magyar csapat is kilátogatot, akik egy videót is készítettek élményeikről.

A két nap alatt összesen 17.500 rajongó látogatott el az innsbruck-I Bergisel Stadionba, ahol pénteken egy igazán különleges születésnapi bulival indult a hétvége. A Burn Style Session összehozta a múlt győzteseit és legendáit a jelenlegi profi mezőny stíluskirályaival. Igazi snowboard ünnep volt ez, ahol olyan 40 év körüli legendák is rajthozz álltak, mint Terje Haakonsen, Jamie Lynn és Brian Iguchi. A verseny győztese, a korábbi Air&Style győztes szlován Marko Grilc lett, aki a győztes frontside 540 indy mellett, egy dupla hátraszaltót is ugrott.

„Azt látni, hogy a 16 éves Yuki Kadono és a nála 25 évvel idősebb Mike Basich, ugyanazon az ugratón ugrik, egy jó példája annak a csodálatostörténetnek, amit mi a szervezők, a versenyző snowboardosok és a nézéők együtt írtunk.“ - nyilakozta az Air&Style alapítója. Gondoskodtak is róla, hogy az ünneplés emlékezetes legyen. A Style Session után a szervezők egyenként szólították a korábbi 20 Air&Style győztesét, akik különleges ajándékokat kaptak a jeles alkalomból. A ceremónia után a nézők teljes meglepetésére, újra fénybe borult a hatalmas ugrató és a Style Session indulói egy 25 fős vonatban, szoros egymás után ugrottak egyet. 

 Másnap a 6 csillagos minősítésű Billabong Air&Style volt soron, ahol napjaink legjobbjai álltak rajthoz, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak ki a 75.000 euros pénzdíjból. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott, egészen a szuper döntőig, ahova négy snowboardos került be. Az egyenes kieséses rendszerben Mark McMorris teljesített a legjobban. Ő szerezte meg a versenyen elért legmagasabb pontszámot, a Backside Triple Cork 1440 ugrására 96 pontot kapott az elérhető 100-ból. A döntőben már nem tudta megismételni ezt a teljesítményt és a triplak cork-ot. Cab 1260 ugrásával a 4. Helyet szerezte meg. A harmadik helyezett Aleksander Ostreng és a második helyet megszerző Sebastione Toutant is 1260 fokos forgást mutatott be, az utóbbi dupla csavarral (double cork). A győztes az amerikai Eric Willet lett backside switch backside 1260 ugrásával.

Az eseményen egy szerencsés magyar pár is részt vett, akik a Billabong és a Burn Energy közös nyereményjátékán nyerték a részvétel lehetőségét. Ahogy az erről készült videóban látható, a győztesek felejhetetlen élményekkel tértek haza a háromnapos utazásról!

Eredmények
Burn Style Session – 2013. Február 1.
1. Marko Grilc – Frontside 540 Indy

Billabong Air&Style – 2013. Február 2.
1. Eric Willett – Switch Backside 1260 Mute (88,33)
2. Sebastien Toutant – Cab Double Cork 1260 Melon (83,33)
3. Aleksander Ostreng – Backside 1260 Mute (75,00)
4. Mark McMorris – Cab 1260 Indy (73.00)
 

PROGRAMOK

2022 © Minden jog fenntartva Készítette a

Make Some Noise