Make Some Noise

Opel 2013. Március 1-3. - Mátraszentistván
slide

BLOG

SaintPista - Több mint gondolnád - Freeride videó

  A Make Some NOiSE szombati napján, a csillagos ég alatt elősször vetített magyar freeride film már online is nézhető. A Sípark Mátraszentistván gondozásában elkészült "SaintPista - Több, mint gondolnád" film, nem hazudtolja meg a címét és ámulatba ejtő téli csodavilágot mutat be! Big up a projekt életrehívóinak és a ridereknek!

 

 

A Mátraszentistváni Sípark bemutatja: Az első magyar freeride filmet - "Több, mint gondolnád - SaintPista" címmel

 

Hegyeink: Nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! A Sípark csapata a 2012/2013-as síszezonban úgy döntött, hogy olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, amit itthon csak kevesen tudnak és láttak.

Magyarország legvagányabb snowbordosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget. Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freeride-olni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk írtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak a polgárok és élvezték a Telet, a táj és a környezet szépségét. Mára ezt sokan elfeledték és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, a simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pályaszélén található melegedőbe, étterembe. A rövid filmünk mindazt bemutja, amit a Mátráról nem is gondolnánk!

A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott számunkra, hiszen az erdők mélyén is 60-80 cm szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Nagy köszönet mindazoknak, akik segítették és résztvettek a film elkészítésében!

A film a Mátraszentistváni Sípark megbízásából készült.
Főtámogató: Burn Energy Drink
Támogatók: Store13, Burton Snowboard, MyActionCam.hu

A filmet készítette: Soul Creations Visuals
Rendezte: Horányi-Névy András

Kamera: Horányi-Név András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő, Gajcsi László

Szereplők/Riderek:
Mészáros István, Harna Tamás, Szita Richárd, Lotfi Peiman, Makács Péter, Koczka Gergő

PROGRAMOK

2022 © Minden jog fenntartva Készítette a

Make Some Noise